zondag 3 augustus 2014

Dag 23: Vrijdag 1 augustus CP Göteborg

Dag 23: augustus CP Göteborg

Onze laatste dag op Zweeds grondgebied. Vanavond om 20u15 de ferry op naar Frederikshaven in Denemarken. Rond 23u30 zouden we daar aanmeren.
Op de boot hebben we nog wel gereserveerd voor het restaurant.
Dit doen we telkens op de laatste ferry terug naar huis. Maar we hebben er niet bij stil gestaan bij het boeken dat we onze bobby ook meenemen op de ferry zelf, en niet in de camper in de buik van de boot laten. Het arme hondje zou daar dan minstens voor 3u en een kwart in gaan moeten zitten helemaal alleen. En met die motoren van de boot zelf zou hij zich niet op zijn gemak gaan voelen. En een mogelijkheid om hem tussentijds eens te gaan opzoeken is er niet. Eenmaal de ferry zijn trossen los gooit mag je niet meer in de parkeerplaatsen komen.
Gelukkig mogen we hem wel mee op de ferry nemen. Maar daar zijn natuurlijk regels aan verbonden. Zo mag hij normaal in geen enkele publieke ruimte komen. Dus niet op de verdieping van de winkels, en zeker niet op die van de eetgelegenheden.
We gaan het natuurlijk wel eens proberen, want het zou natuurlijk gezelliger zijn als we samen kunnen gaan genieten van het de laatste buffetmaaltijd van deze vakantie. Maar ver zullen we niet geraken met onze bobby denken we.

Er is wel een verdieping waar de hondjes wel mogen komen, en daar zouden wij dus de overtocht moeten meemaken. Hopelijk, en ik denk van wel, is het ook de verdieping waar we naar buiten kunnen en van het uitzicht kunnen genieten.
En om te gaan eten..........tja, dan zullen Liesje en ik om de beurten alleen moeten gaan tafelen, snik snik.
Indien dit het geval is, dan weten we het zeker voor de volgende keer en boeken we geen restaurantbezoek meer bij op de ferry's.

Deze dag hebben we weer rustig gehouden.
De auto nagekeken inzake olie en water voor de 900km terug. De bandenspanning gecontroleerd en de garage op orde gelegd.
Liesje is al begonnen met de was samen in één zak te steken zodat er thuis direct een machientje kan gestart worden. En om zo vlug terug in het dagelijkse ritme te komen haha.

Een klein wandelingetje naar de lagergelegen camping hebben we nog wel gedaan, maar de terugweg naar boven was als zwaar genoeg voor onze laatste dag. En ons echt moe maken vandaag gingen we zeker niet doen.
We gingen sowieso nog een paar uurtjes rijden als we in Denemarken van de boot afreden. En als alles goed zou meezitten, en ze zou het zien zitten, dan ging Liesje ook nog een paar uurtjes rijden. Ik zou dan misschien even slapen, en even later terug overnemen.
Het is natuurlijk niet echt nodig om in één stuks door te rijden, maar we zouden toch graag zaterdag gedurende de dag ergens thuis willen aankomen. En we wisten natuurlijk nog niet hoeveel files we te verwerken zouden krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten