vrijdag 5 juni 2015

Dag 14: Donderdag 4 juni Tiveden(Zweden) – Granna(Zweden

Goeiemorgen, Goeiedag....na regen komt toch de zon ! Een zinnetje uit een hedendaags liedje van Stan Van Samang. En het klopt !
Gisterenavond laat toch nog beslist om verder te trekken naar andere oorden. En dit omwille van de massa's teken die hier rondzwerven.
Normaal heeft Gizmo er bijna geen last van. In zijn vacht zitten ze niet graag + onze twee bobby's dragen een goede tekenband.
Maar nu...niet te doen. Telkens de hondjes buiten gingen moesten we ze serieus controleren op teken. Enkele keren hadden ze zich al vastgebeten in hun vel, maar meestal konden we ze zo vangen als we Gizmo en Daffy kamden.
Er een stuks of zeven afhalen bij Gizmo was geen rariteit. En toch nog vonden we een paar keer -wanneer de honden zich schudde- dat er één volgezogen exemplaar op de vloer van de camper lag. Baauwk ! Vieze beesten.


Aan de camping Tiveden op zich was buiten dat ze van alles heel ver vandaan lag niets af te keuren.

Maar om telkens de honden van kop tot teen te keuren op teken hadden we niet veel zin voor.
En bij het slapen gaan omstreeks 24u, beslisten we nog om morgen verder te trekken.
De tablet mee naar bed genomen en nog even wat campings en camperplaatsen opgezocht. Liesje wou ook nog helpen, maar lag al vlug in dromenland. En mijn oogleden werden ook vlug te zwaar om verder opzoekingen te doen. Tablet laten zijn voor wat hij was....morgenvroeg verder zoeken.
Om 6u wakker geworden en direct schoot het me terug te binnen dat we op zoek gingen naar een volgend plaatske. Liesje was even later ook wakker en hielp ook mee zoeken. Ik het internet, en Liesje haar boeken.
Waar trokken we dan verder naar?
We konden naar de Oostkust van Zweden, maar dan reden we eigenlijk weer honderden kilometers uit de richting van Göteborg waar we volgende week onze ferry moesten nemen.
Dus zakten we maar wat zuidwaarts, tussen enkele grote meren door in Småland.
We gingen camperen langs het grootste meer, namelijk het Vättermeer.
We hadden een mooie camperplaats gevonden in de boeken in Granna LINK. Een mooie haven die veel toeristen trok. Ook al om het feit dat Granna bekend staat om zijn toch mildere weersonstandigheden. Hier zou het minder regenen dan in de rest van Zuid-Zweden. Maar de weersvoorspellingen waren gunstig voor de komende dagen.
We zijn hier trouwens vorig jaar ook langs geweest, maar langs een andere zijde zijn we toen de streek binnen gekomen.
Toen zijn we gaan kijken hoe ze de bekende zuurstokken maken. 

 Ik heb toen zelfs nog een filmpje gemaakt hoe ze dit lekker snoepgoed maken.

Voila, locatie gevonden. Koffie zetten, ontbijten, boel opruimen, sanitair in orde brengen, onze twee nachten betalen en ribbedebie.
10u15 de baan op met een stralend zonneke op de vooruit.
Rond 13u reden we het gebied van het Vättermeer binnen. Mooi, heel mooi vergezicht als je van boven kijkt op het meer.

De camperplaats Gränna hadden we vlug gevonden. Er was plaats voor een twintigtal campers, maar wij waren nummer vier.

De slagboom van de plaats stond open...raar. Normaal kon je -zoals op een parkeerplaats- een ticket nemen....dan gaat de slagboom open, en kun je de volgende dag betalen en weer buiten rijden. Want hier mocht je maximaal 24 uur staan.
Maar de slagboom stond dus open ? Het was een defect aan het toestel blijkbaar. Dus elke camper kon zomaar binnen rijden, en gratis gebruik maken van de faciliteiten. Dus stroom en water voor niets ! Meegenomen noem ik dat haha.
Gratis overnachtingske.
We zijn nog een fikske wandeling gaan doen naar de haven en dorpskern, en wat inkopen gaan doen voor het avondeten. 


De grotere winkels in Zweden zijn lang genoeg open, dat is niet zoals bij ons in België. Hogerop Zweden zijn ze van 8u tot 22u open. Maar hier in dichterbevolkt gebied zijn ze zelfs van 6u tot 22u open !!!

In de vooravond hebben we voor de eerste keer deze vakantie kunnen barbecueën, met dank aan het weer van de voorbije dagen.
 
En druppelsgewijs liepen de andere plaatsen van de camperplaats ook zo goed als vol.
De zon is nog de hele avond van de partij geweest...Zalig !

Waar we morgen naartoe gingen wisten we nog niet juist. Zuid, zuidwestwaarts in ieder geval. En als we iets moois tegenkwamen.....stoppen en blijven staan haha.
Zo tot we aan de westkust waren van Zweden, in de buurt van Göteborg. Daar konden we nog enkele dagen op één van grotere en chiquere campings campings gaan staan.
Meestal draaien de prijzen hier rond tussen de 15 en 25 euro per nacht. Maar in de buurt van Göteborg moet te toch al vlug 35,40 tot 55 euro rekenen. En dit gewoon omdat de campings véél groter zijn, en er misschien ook iets meer te doen is in de omgeving.
Een Zweed zijn voorkeur ligt dan ook bij die héél grote campings. We hebben we vorig jaar in volle seizoen eens gaan bekijken. Amaai, precies zoals sardientjes in een doosje staan de caravans en campers naast elkaar. Neen, niets voor ons. Geef ons dan maar een rustige camping. Maar wel proberen we telkens eentje te zoeken met inkoopmogelijkheden binnen de 2km van de camping.
Maar in het gebied van Tiveden was dit niet te vinden door de uitgestrekte bossen en natuurparken.

By the way...
De meerderheid heeft beslist !
Van watte zal je je afvragen ??? Awel, ik heb tientallen reacties gekregen van lezers die de verhaallijn terug willen zoals ze voordien was.....dus met alle ditjes en datjes haha.
Er was zelfs een reactie bij die ik aan ons moeder niet wil vertalen (want het kwam van ne Engelsman). Maar hij maakte duidelijk aan mij dat ik niet naar moeder moest luisteren, en dat hij terug de schrijver wou van enkele dagen geleden. Er kwamen woorden in voor die beginnen met de letter F...
Dus Ma, het is terug met alles erop en eraan hé. Maar ik zal beloven dat ik nog juist niet ga vertellen wanneer ik ga k..... hahaha


De Cijfers
Vertrek : 10u15
Weer vertrek : 13° zonnig
Gereden kilometers : 181
Gereden tijd : 3u
Gemiddeld verbruik : 9,6 L
Gemiddelde snelheid : 59
Uur aankomst : 13U
Weer aankomst : 14° zonnig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten