maandag 15 juni 2015

Dag 21: Donderdag 11 juni Kungshamn Smogen(Zweden) – Göteborg(Zweden)

Gisterenavond hadden we ons tentje en al de andere rest buiten al opgeruimd. Dus na ons ontbijt waren we vlug weg naar Göteborg.
We reden naar een camperplaats een twintig minuutjes van de haven.

Liseberg is een mooi camperplaats die volledig op asfalt ligt. De prijs is wel aan de hoge kant, 25 euro/dag. Voor die prijs sta je eigenlijk al op een camping. Maar voor kort bij de haven iets te vinden is niet zo makkelijk. En de campings hier in de buurt kosten het dubbele.
Maar we hebben hier ook geen ticket genomen omdat we er ook maar een uurtje of vier gingen staan. Er is ook wel stroom, maar omdat we dan ook niet gingen betalen hebben we ook geen misbruik gemaakt van de voorzieningen.
Je kon enkel met de automaat betalen voor 12, 24 of 48 uur.

Tegen 16u30 zijn we vertrokken naar de ferry en daar ging het allemaal heel vlug. We moesten praktisch niet aanschuiven, om 17u15 zaten we al in onze kajuit.
Zo vlug hebben we nog nooit de ferry op gegaan, hij vertrok pas om 18u45.
Maar het was plezant, zo konden we nog genieten van het uitzicht en het zonneke op het speciale deel van het dek waar honden toegelaten waren.
Het was voor hen wel een beetje moeilijk om pipi te doen tegen een metalen wand of hoekje. Of een bak gevuld met grind, en met in het midden een wit paaltje. Maar na wat gesnuffel, en dat ze zo roken dat hun soortgenoten het ook hier deden, deden ze hun plaske hier dan ook maar. Maar echt met hun volle goesting was het niet haha.
S'avonds zijn de bobby's wel even alleen moeten blijven omdat we gingen genieten van het buffet. En genoten dat we hebben ! We hebben er de hele nacht “plezier” van gehad.

Na drie weken gewone dagelijkse kost gegeten gehebben....begrijp me niet verkeerd....het was telkens lekker en zeker genoeg....maar hier zag je zoveel verschillende lekkere dingen......tja, we hadden ons “overboeft”.
En het buffet hier op de Stena Scandinavica was dan ook nog niet zo goed dan diegene die we enkele jaren geleden hadden op de overzet van Kiel naar Oslo. Maar er was ook wel keuze genoeg hoor.
Het dessert heeft me persoonlijk de das omgedaan. Ijscreem, chokomousse, mmm lekker.
Heel de nacht liggen draaien dus. Om 3u s'nachts was ik op wandel op het zonnedek na eerst nog eens met de hondjes naar hun gedeelte te zijn geweest. 
3u20

Liesje is wel in de kajuit gebleven, maar voor te slapen kwam er bij haar ook niet veel van in huis.
Tja, als boeren worden losgelaten op een rijkelijk gevuld buffet.....dan doen ze hun pijn hé haha.

En de volgende keer nemen we toch een buitenkajuit zulle. Ik had natuurlijk weer te vlug geboekt. Ik had erover gekeken dat er ook buitenkajuiten waren waar hondjes ook toegelaten waren, en voor amper 25 euro meer in prijs.
In zo'n binnenkajuit voel je je bijna als een gevangene. Het is ook een kleine ruimte, met tv en kleine badkamer...en je ziet niets...geen enkel raampje, en stapelbed incluis.
Ikke vanboven....en met zo'n moeilijk trapke naar boven klimmen, pff. Neen, de volgende keer wat meer betalen voor gewone bedden, en een vensterke zodat we naar buiten konden kijken.

De laatste dag, de terugreis van Kiel naar Leopoldsburg zet ik één van de volgende dagen online. Met ook al de cijfers die misschien handig kunnen zijn voor toekomstige campercollega's.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten