dinsdag 9 juni 2015

Dag 19: Dinsdag 9 juni Stromstad(Zweden) – Smögen(Zweden)

Werd wakker toen Liesje de hondjes buiten liet, iets na 8u.
Zonnig en weinig wind, dat was al goed.
Na het ontbijt vertrokken naar Smögen .

Echt een mooi eilandje die zomers ook duizenden toeristen trekt. Vorig jaar waren we hier ook in juli, en toen was het héél druk. Nu in het voorjaar is het natuurlijk rustiger. Maar dat de campings leeg zijn mag je zeker niet zeggen. Er is zeker nog leven genoeg in Smögen in juni.

We hadden een paar campings opgezocht in onze boeken, maar met het gebrek aan internet de laatste twee dagen konden we niet echt de campings checken. In de boeken schrijven ze natuurlijk alleen de goede dingen. Het beste kun je steeds even vlug de reviews opzoeken op het internet. Van mensen die er effectief geweest zijn krijg je het beste beeld van een camping.

De eerste was een soort weiland waar de campers en caravans mooi op een rijtje stonden. Pff, dat zie ik niet graag. En geen water in de buurt te bespeuren. Als ik dan met de gedachten naar een plaats ga vlak aan zee, dan wil ik toch een plaatsje waar ik tenminste de zee kan zien vanwaar ik sta met de camper, niet?
De tweede zag er mooi uit, maar het beste deel was al volzet. De plaatsen die we nog konden innemen waren allemaal op kleine plateau's her en der verspreid. De bobby's zouden geen plaats hebben om rond te crossen. Trouwens, de prijs was hier redelijk duur voor die plaatsen. Had er nog plaats geweest op de hoofdplaatsen, oke, maar voor dezelfde prijs een mindere plaats aangewezen krijgen, dan pas ik en zoek ik verder.
De derde zagen we direct liggen toen we de camping naderden. De weg er naartoe lag wat hoger zodat we goed zicht hadden op de camping. Er waren nog mooie plaatsen op gras vrij, en vanuit de camper hadden we zicht op een kleine baai. Links en rechts rotspartijen...echt een mooie camping.
Yep, die ging het worden !

Wiggersvik's camping, ook wel niet de goedkoopste, maar als de plaatsen goed zijn betaal ik graag wat meer.
Hier gingen we twee dagen blijven. Donderdagmorgen zouden we dan verder trekken naar Göteborg. Daar wisten we al een hele mooie camperplaats. Die hadden we vorig jaar ook al gevonden.

Het weerbericht beloofde nog mooie zonnige dagen, dus dat was het moment om ons tentje bij uit te zetten.
Echt zalig !

S'avonds nog barbecue gedaan, en de bobby's krijgen dan altijd een ribbetje. Daar genieten ze van. En zoals thuis....de Gizmo moet het altijd krijgen op de handdoek. Zo deden we dat al in het begin om de vloer of tegels buiten niet vuil te maken. En nu nog steeds. Gras voorradig of niet....meneer moet zijne handdoek hebben. Dus doen we het ook maar voor de Daffy. Maar voor die speelt het gene rol....als hij maar een beentje krijgt.
Nadien even met de grootste viervoeter een wandeling gaan maken op de rotsen. Voor de kleinste is dit te gevaarlijk. Er zijn diepe spleten tussen de rotsen, en Gizmo heeft al wat ervaring hierin. Liesje is ook geen liefhebber van zulke rotsspleten haha.

Op sommige foto's....als je goed kijkt....zie je ons staan met de camper.
Waar staan we ?
Hier staan we ook ergens op
Links het echte campergedeelte. Wij stonden deze keer tussen de caravans in. Mooi in het gras.
Hier is het niet zo moeilijk om ons te vinden
Goed kijken, hier staan we ook ergens op
En hier moeten we ook opstaan, al is het maar heel klein haha

De Cijfers
Nog in te vullen
Vertrek :
Weer vertrek :
Gereden kilometers :
Gereden tijd :
Gemiddeld verbruik :
Gemiddelde snelheid :
Uur aankomst :
Weer aankomst :

Geen opmerkingen:

Een reactie posten