zaterdag 6 juni 2015

Dag 16: Zaterdag 6 juni Camping Otterbergets Hova(Zweden)

9u15, amaai, ik was laat vandaag. Hondjes buiten gelaten en de bestelde broodjes gaan afhalen op de receptie.
En toen ik koffie aan het zetten was begonnen de eerste druppels al weer te vallen.
Ze gaven voor vandaag weer niet zo goed. Tot ongeveer 14u was er kans op regen en zelfs onweer.
Dus er zat niets anders op dan er een rustig dagske van te maken. We konden wat opzoekingen doen naar waar onze volgende reis naartoe ging gaan.
Begin dit jaar waren de plannen er al om naar de Lofoten te trekken. 
Lofoten
Maar omdat we denken dat drie weken niet voldoende gaat zijn om er een mooie rondtrip van te maken, hadden we het uitgesteld tot een latere tijdstip.
En met de verhalen te lezen van andere campergenieters die de Lofoten al verkend hebben, is ons nog maar eens duidelijker geworden dat we zeker een weekje meer zouden nodig hebben.
Dus nu gaan we er volgend jaar voor proberen te gaan...
Op tijd bij onze werkgevers gaan vragen of we vier weken verlof kunnen nemen in juli.
Wanneer we volgende week terug aan het werk zijn, gaat dit onze eerste vraag zijn aldaar haha.

En inderdaad, iets na 14u is de regen opgehouden, en stilaan kwamen er gaten in het wolkendek......de zon kwam piepen. Dat was het sein om een wandeling te gaan doen.
Het was zalig op het bankje op het strand wanneer de zon af en toe kwam kijken. Zo heeft ze tot ongeveer 18u verstoppertje gespeeld. De laatste uren van de dag hebben we nog volop zon gekregen, maar wel met een frisse stevige wind. Dus voor buiten te zitten was het zeker niet goed genoeg.

Morgen rijden we naar Arjäng camperplaats met eerst nog -als het weer het toelaat- een tussenstop te maken in Karlstad. Daar hebben we ook een camperplaats gevonden die niet zo ver van het stadsplein afligt. Stora Torget is één van de grootste stadspleinen van Zweden. De letterlijke vertaling van Stora Torget is dan ook “groot plein”. Karlstad ligt maar een 70 km van de plaats waar we ons nu bevinden.

Volgens het weerbulletin zijn de weergoden ons de komende dagen gunstig gezind. Laat ons hopen dat ze gelijk hebben.
Voor de dagen nadien zakken we zo stilletjes verder af naar Göteborg, waar we donderdagavond onze ferry naar Duitsland nemen.

Stromstad en Smögen staan nog op het programma. We hebben die vorig jaar ook al eens vluchtig bezocht en we willen er zeker nog eens naartoe.
Stromstad 
 
Smögen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten