maandag 25 mei 2015

Dag 2: Zaterdag 23 mei Kaltenkirchen(Duitsland) – Aalbaeck(Denemarken)

Omdat we vandaag toch ook weer een goede 500 kilometer moesten kauwen, zijn we niet lang in onze beddebak blijven liggen.
Tegen 6u kwam ik wakker en een half uurtjes later deed Liesje haar ogen ook open.
Ik ben koffie beginnen zetten en even later waren we aan het ontbijten.

Ondertussen was het ook stilletjes beginnen te motregenen. En toen we gedaan hadden met het ontbijt, en ik een wandelingetje ging maken met de bobby's was het toch al wat harder aan het spetteren.
(Spetteren....voor diegene die het niet verstaan...regenen dus. Voor diegene die onze verhalen voor de eerste keer hier lezen, en ons niet kennen, Liesje is een West-Vlaamse hé. En thuis heb ik al redelijk wat woorden van haar overgenomen. Dus ik praat Limburg met af en toe een West-Vlaamse haar op. Maar in het schrijven gaan jullie er “gelukkig” niet veel van merken haha)
Dus een lange wandeling is het niet geworden...sorry Gizmo & Daffy.

Na een stop aan het sani-servicestation van de camperplaats zaten we terug op de baan rond half negen.
Vandaag stond het noordelijkste puntje van Denemarken op de agenda, Skagen genaamd.

En dan nog specifieker, het strand van Skagen word “Grenen” genoemd.
De plaats waar twee zeeën tegen elkaar botsen. Dus de golven beuken letterlijk tegen elkaar op Grenen.

De rit verliep vele vlotter dan gisteren. De eerste kilometers hebben we nog een paar kleine files te verwerken gekregen, maar de laatste 400 km waren fileloos.
Zo stonden we -na weer enkele korte stops- omstreeks 15u30 op het strand.
Het was een bijna zonovergoten dag, doch werd het niet warmer dan 14 graden. En met de felle wind die op het strand blies kon je goed een windjack gebruiken.
Maar voor Gizmo & Daffy was het natuurlijk volle pret !
Ondanks de redelijk frisse temperatuur waren er toch veel toeristen op het strand.

Na een fikse uitgewaaide wandeling zijn we toch nog een klein half uurtje verder richting Frederikshaven gereden omdat we daar een mooi camperplaats hadden zien staan in de boeken bij een boer. Er waren een tiental plaatsen. Wel zonder voorzieningen, maar dat hadden we niet nodig. Stroom en water hadden we voldoende.
En voor 50 Deense Kronen stonden we op een mooi grasveldje naast wat ooit een boerderij was, maar nu verhuurt werd om te gebruiken als galerij om vanalles te exposeren.

Op Grenen zelf was ook wel een camperplaats, maar die was heel groot en er was redelijk wat beweging van auto's die af en aan reden. En ook omdat we niet wisten ofdat we hier als enige de nacht moesten gaan doorbrengen, kozen we toch voor een andere optie. Toen we daar waren stonden er nog wel een paar campers, maar het zou ook goed gekund hebben dat er niemand van hen zou blijven staan. Het is dan ook nog vroeg op het seizoen, dus zo heel veel camperrijders kom je hier nog niet tegen.
Ergens alleen gaan staan op een grote parking doe ik niet zo graag kwestie de veiligheid. En de prijs was dan ook aan het hoge kant. 150 kronen voor gewoon een parking zonder voorzieningen, das veel hé.
Nu staan we ook wel als enige camper bij de boer, maar dat is toch iets anders. Je staat dan afgeschermd en naast een bewoond huis.

Vandaag stond enkel nog eten maken en het lekker opsmullen natuurlijk, en dan eens de boeken en kaart erbij nemen om te kijken langs de route welke camperplaatsen en campings we gaan tegenkomen.
En vandaag zal het net als gisteren niet lang duren eer we een etage hoger gaan en genieten van een zalige nachtrust.

De Cijfers
Vertrek: 8u35
11° regen
562 km
6u39 uur gereden
84km/u gemiddelde snelheid
11,1 L gemiddeld verbruik
Aankomst: 18u05
13° zonnig maar winderig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten