dinsdag 26 mei 2015

Dag 5: Dinsdag 26 mei Trogstad(Noorwegen) – Idre(Zweden)

8u wakker, toch weer een beetje later dan gisteren haha. We geraken precies terug in ons normale patroon.
Maar we waren nog maar even wakker en de eerste regendruppels tikten weer op het dak.

En het heeft eigenlijk geregend tot we in Idre waren, bij Sylvia & Peter op Sörälvens Fiske Camping. Het Nederlands koppel heeft hier op 450 meter hoogte deze camping uitgebouwd tot een plaats waar je “thuis komt”.


Een familiale sfeer die je krijgt van bij de eerste handdruk. Enkele minuten na de kennismaking wordt je al gevraagd of je koffie of thee moet hebben. En neen, je moet die niet betalen ! Niet te geloven hé.....en toch zijn het Nederlanders haha.

Ze hebben zelfs rekening gehouden met mijn review die ik geschreven had vorig jaar. Want ik had de opmerking gemaakt dat er voor kinderen niet zoveel te gebeuren was op deze camping :)
Want ze hebben nu de speeltuin uitgebouwd met een zandbak, schommel en wip-wap.
En niet te vergeten....Peter is een geoefende visser die héél graag met raad en daad bijstaat wanneer de kinderen en/of volwassenen zich willen testen op visjes vangen uit de rivier.

Bij aankomst hebben we ons direct enkele gerookte zalmforellen besteld. Want Peter kan ze niet alleen goed boven halen, maar kan ze nog beter klaar maken !
Tegen 19u wordt het dus weer smullen.

We blijven hier morgen ook nog een dagje staan, want ze geven een droge zonnige dag. De temperatuur zal ook wel niet flink de hoogte in gaan, maar met geen regen en weinig wind gaat het direct véél fijner aanvoelen. Dus we nemen morgen een snipperdag met het rijden.

We hebben aan Sylvia gevraagd wat zij vindt van de Wildernisroute. En ze vond het zeker de moeite, al is het maar een stukje mee te nemen.
Normaal zou de route pas op 6 juni open gaan. Maar ze gaat morgen eens een telefoontje doen naar een collega die aan de voet van de route woont. Die gaat er zeker meer over weten. Want zoals we ook al vernomen hebben...meestal gaat de route vlugger open dan de officiële data 6 juni.

Maar op de route hier naartoe hebben we een tiental kilometer we weg "afgestoken" door een binnenbaan te nemen. Maar daar had ik vlug spijt van. Allé..spijt...er is niets ergs gebeurd hoor, enkel het was een harde ondergrond van fijn zand. En nu met die regen.....
Bekijk de camper maar eens....om bij te huilen.


Dat wordt poetsen morgen !!!

De Cijfers
Vertrek: 9u50
8° bewolkt met buien
364 km
5u41 gereden
64 km/u gemiddelde snelheid
9,1 L gemiddeld verbruik
Aankomst: 17u00
14° zonnig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten