dinsdag 30 juli 2013

Maandag 29 en dinsdag 30 juli: Nyborg - Kolding - Melle(Gesmold)

Na weer een hele rustige, en hele lange nacht werden we s 'morgens gewekt door de vogeltjes te horen fluiten langs ons dakraam.
Ik zeg "lange" nacht, omdat we reeds om 9 uur in ons bed lagen. En dat was de schuld van onze Gizmo.
Hij vroeg om 20u30 al om op zijn stuk van de matras te gaan liggen. Lieske en ik hebben namelijk elk ons eigen bed langs elke kant van de camper. Tussenin is er nog een apart smaller stuk matras, en dat stuk is voor onze bobby. En hij weet het begot goed dat dit zijn stuk is.
En volgens mij was hij moe, want hij wou niet lossen op erop gezet te worden. Hij kan er namelijk zelf niet opspringen omdat het te hoog is.
Oke dus, heb ik hem een duwke gegeven.
Ikke ben toen een douche gaan pakken, en heb me nadien naast de Gizmo gelegd.
En nog ff later kwam de vrouw des camper ook naar boven "gekropen" na ook een stop gemaakt te hebben in de douchebak.
En zo lagen we alle drie een half uurke later al te maffen.

We dachten dat we nu wel vroeg gingen wakker worden morgenvroeg. Maarnee, het was ook pas 8 u toen mijn ogen open gingen.
Na het ontbijt en de camper wat gepoetst te hebben vertrokken we.

We zijn een bezoekje gaan brengen aan Svendborg, Faaborg en Assens.
In Svendborg zijn we de prachtige zeilschepen gaan bewonderen. Er lagen nog oude driemasters tussen van ongeveer 100 jaar oud.

In Faaborg zijn we ook een wandelingske gaan doen in de haven. En in Assens zijn we de befaamde ronde kerken gaan bezichtigen waarvan er maar 7 zijn in heel Denemarken.

Zo zijn we terecht gekomen op de jachthaven van Kolding waar er ook een camperplaats was. Er was plaats voor tien campers, maar met ons erbij stonden we er met 4.
Alle voorzieningen waren er, zelfs goed internet zat bij in de prijs in. Zo heb ik de verhalen van de laatste vier dagen kuuen uploaden en het meeste van de foto's die we getrokken hadden.
Tegen de avond aan hebben we de barbeque weer aangemaakt en zat onze Gizmo weer vlak naast mij te wachten tot de ribbekes klaar waren.
Zijn hamburger is natuurlijk even later al klaar, maar daar wil hij niet van eten. Pas wanneer alles gebakken is, en Lies en ik als toetje elk een paar stukjes sparerib op klabbelen EN Gizmo dan ook zijn eigen stukje rib krijgt(met vlees eraan natuurlijk haha).............dan gaat hij pas als dat op gesmikkeld is kijken naar zijn bord met de hamburger in.
Tis een speciaal geval zulle !

Na ons avondmaal hebben we de kaarten er nog eens bijgepakt en hebben we beslist om morgen Denemarken al te verlaten en rechtstreeks door te rijden naar de buurt van Osnabruck.
Dat was een aantal uurtjes rijden, maar dan konden we daar ook nog enkele dagen blijven staan en van de rust genieten. Van daaruit moeten we dan ook maar enkele uren meer rijden tot we thuis zijn.

Na de douche ben ik mijne matras gaan opzoeken en heb de Gizmo ook meegenomen. Lieske was nog op het internet opzoekingen aan het doen om een mooie camping te zoeken waar we morgen naartoe konden trekken.
Ik heb ze niet meer in bed horen komen...

Deze morgen zei ze me dat ze het nog tot 12u s'nachts had uitgehouden met  het internet af te schuimen naar info.
En zo had ze de camping gevonden waar we nu staan. Gelegen vlakbij Osnabruck, Gesmold genaamd een deelgemeente van Melle.

We staan op onze eigen afgeschermde plaats met haag. Dus maar één kant om in en uit te geraken........dan moesten we ook maar één weg in het oog houden dat Gizmo niet op verkenning zou uittrekken.
Het was natuurlijk wel een lange rit. Ongeveer 500 km, dus ongeveer ook een dikke 5 uur rijden geweest met de nodige tussenstops.
We zijn de camping nog gaan verkennen, en een lekkere jagersnitzel met frietjes gaan eten in de brasserie. En de Gizmo ne dikke zigeunerworst !
En na de pistoletten besteld te hebben voor morgenvroeg zijn we terug naar onze mobi gewandeld en hebben ons gesetteld in onze zetel buiten.

Camping Gönegau Ludwigsee(waar de rode pijl naar wijst staan wij nu)
Een dik uurtje geleden........het is nu bijna half negen........zijn we naar binnen getrokken omdat het stilletjes begon te regenen. En natuurlijk is dan de warmte direct uit de lucht gegrepen.

Subiet nog eens een wandelingske met de Gizmo..........en dan misschien wat kaarten...........of een filmke kijken op dvd die we meegenomen hadden...........of misschien op tijd in onze nest kruipen......dat zien we dan wel weer.


Svendborg, zeilboten
Faaborg
Assens ronde kerk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten