donderdag 18 juli 2013

Zomervakantie 2013 DENEMARKEN

Hier zijn we weer...

Als je het einde leest van onze vorige reis in Zuid-Noorwegen, kun je zien dat daar stond dat onze volgende vakantie naar Het Zwarte Woud in Duitsland zou gaan.
Maar omdat we niet zo'n liefhebbers zijn van te warm weder, hebben we het roer omgegooid en hebben we gekozen voor de kusten van Denemarken.


In Duitsland gaven ze temperaturen rond de 32 graden en meer voor de komende veertien dagen. En dat is toch te veel van het goede.
Voor Denemarken geven ze uitersten tot 26 gr. Maar dat is dan ook maar een enkele dag. Trouwens, als we langs de kusten trekken zal er toch altijd een frisse zeebries staan.

Onze woef Gizmo zal er ook blij mee zijn dat we niet voor de hitte kiezen.
Hij lag deze week al telkens in de keuken op de koude tegels. Als hij durfde buiten te gaan hing zijn tong direct op zijn tenen.
Elke avond gaf ik hem een fris badje buiten. En genieten daar hij daarvan kon.
We hebben wel een klein hulpmiddel gekocht zodat hij de warmte wat de baas kan. Een mat van "Coolkeeper". Echt een prachtuitvinding. Je steekt dat ding een klein half uurtje in koud water, en het blijft dan enkele dagen lekker fris. Stilletjes aan droogt de mat terug op en verliest het zijn frisheid. Je wast het een klein beetje uit.....steekt het terug in koud water.........en je hebt weer enkele dagen een frisse ondergrond voor je huisdier.

Dus morgenavond, 19 juli 2013 zijn we weer ribbedebie.
Lieske moet nog werken tot 22u. En een kleine drie kwartier later is ze thuis.
Ikzelf ben al thuis tegen 15u. Dus ik ga er voor zorgen dat de camper starters klaar staat zodat mijn vrouwke enkel nog een douchke moet pakken, en dan vertrekken.

De eerste honderden kilometers zijn toch autostrade. En een weg die we nu al meerdere keren gedaan hebben door onze vorige trips.
Zo ben ik van plan om toch nog een uurtje of drie, vier te rijden. En dan ergens om een grote parking langs de autostrade te overnachten.
Als je een goed drukke parking kiest, en ergens in het licht van een straatlamp sta je relatief veilig.
We hebben dan ook wel nog de extra veiligheidssloten om de camper zitten. En ons bewakingsagent ligt tussen ons in. Als die iets hoort slaat hij direct alarm.

Deze trektocht door Denemarken zal een veertien dagen duren.
De bedoeling is een stuk te doen van de Margrietentocht. Ik zeg een stuk....want verschillende delen van de Margrietenroute hebben we al gedaan gehad in vorige vakanties.


De precieze route weet ik zelf nu ook nog niet. En dit omdat de verandering om naar Denemarken te reizen pas beslist is een dikke week geleden door de voorspelling te gaan bekijken van het weer.
Deze week had Lieske dan nog de late post, dus kwam ze pas thuis tegen 22u45. En met de warmte was ikzelf ook telkens strike tegen 22u. Dus....ik heb mijn vrouwke bijna niet gezien deze week.
En zei tekent de route uit. Dus ik zal pas morgenavond de route onder mijn neus krijgen haha.

Wanneer we weer verder kunnen gaan met onze story weten we natuurlijk niet. Dat zal er weeral aan liggen waar en wanneer we internetverbinding gaan hebben.

Maar we proberen jullie op de hoogte te houden...

PS: en aan ons ma nog eens bedankt dat ze onze beestjes die we thuis laten weer wil verzorgen. En aan de buren bedankt om ons huizeke in het oog te willen houden. Als we die niet moesten hebben zouden we niet telkens zolang de baan op kunnen met onze camper

Tot later

Geen opmerkingen:

Een reactie posten