dinsdag 12 juni 2012

Dag 12 van Morviksbotn naar Mosjoen

Zoals te denken hadden we weer heerlijk geslapen. Af en toe wel een schreeuwende meeuw die ons kwam storen, maar de tikkende regen op het dak hielp ons met telkens de slaap vlug terug te vatten.

Want het heeft inderdaad heel de nacht -vanaf we in ons bed gekropen zijn, en dat was toch rond de klok van elf uur- geregend. Geen pijpestelen, maar heel de tijd zachtjes gedruppel.

Ik was weer voor mijn wekker wakker, maar het heeft niet veel gescheelt vandaag. De wekker stond om 7u. Vroeger durf ik hem niet zetten, want dan heb ik ambras in de camper :+))
Maar ik was toch maar een half uurtje voor mijn wekker wakker geschoten.
Verdomme, zo laat ! Ik moest toch nog even op het internet kunnen om de laatste nieuwtjes te kunnen lezen, en eens vlug naar de site van HLN te gaan om te weten wat er in ons landje gebeurde.
En tegen 7u moest ik met de koffie beginnen, dus zoveel tijd had ik niet meer.

Stillekes uit dat bed zonder Lieske wakker te maken. Dat was gelukt denk ik, want ik kreeg toch geen reactie van "Staat gij nu al up?!?"
Of anders is ze wel wakker gekomen, en heeft ze gedacht van "laat'm maar doen, er is toch niets aan te zeggen"     :+)))))

Maar we hebben er nog een lang ontbijt genuttigd met zacht gekookte eitjes deze keer.
Na alles terug in orde gebracht te hebben zijn we vertrokken om 9u.

En natuurlijk nog altijd met de regen.

Stillaan begon het de regen te minderen. Toch nadat we ongeveer een tunnel of tien gepasseerd waren. Jong, dat waren er veel vandaag. Na die tien tunnels hebben we er nog zeker 15 gehad. De ene al wat breder dan de andere.
En als je dan zo van die grote kolossen moet kruisen dan lijkt die tunnel toch maar smallekes zulle. Telkens even de adem inhouden..."ja die zijn we weer zonder stukken gekruist". Want als je het overal leest op de forums, er worden heel wat spiegels in flarden gereden in de tunnels in Noorwegen.

Dus rond 12u waren de regenwolken gepasseerd. We hadden ze achter gelaten, want als je in je achteruitkijkspiegel keek dan zag het daar goed zwart. En waar wij naartoe reden zagen we boven de bergen de blauwe hemel verschijnen.
Daar moest we zijn !!!

Onderweg zijn we ook weer de Poolcirkel over gereden. Deze keer aan de Noorse kant.
Dus even een stopke gedaan daar.


Ook onderweg hebben we nog mooie winterlandschappen kunnen bewonderen.


Een filmpje van een kolkende massa gesmolten ijs vindt je HIER
Normaal was onze stopplaats voor vandaag Mo I Rana geweest, maar zoals je al gelezen hebt zijn we stilaan aan het opschuiven. En dat komt ons goed uit, want dan kunnen we meer tijd spenderen in de Hardangervidda.
Niet dat de streek hier in mooi is zulle, verre van. Maar we hadden het al op voorhand gezegt, dat wanneer we tijd zouden over hebben, dat we dan wat langer blijven in de Hardangervidda.


Dus onze stopplaats is vandaag Mosjoen. En dat ligt toch een dik uurtje verder dan Mo I Rana.

We staan nu ook weer op een camping. De route die we nu deden waren rakelings langs bergen en waters, dus veel andere overnachtingsplaatsen vind je hier niet. En toch, op een camping heb je wat meer luxe.


Morgen komen we ook al weer wat dichter. Dichter bij de echte bewoonde wereld. En in die bewoonde wereld eten ze al wat meer fastfood. Want ons Lieske snakt naar ne goeie frit !
Ne frit zullen we hier binnenkort wel vinden, maar of het nu goeie gaat zijn ?!?
Dan zullen het de frietjes moeten zijn van MC Donald denk ik. Die hebben dan wel de smaak ervan, maar zijn toch ook de echte goeie niet hé.
Daar zal ze toch nog een negen dagen moeten op wachten :+)))


Deze avond eten we dus nog geen frietjes. Het zal ne gewone Belgische biefstuk zijn met patatjes.
En ik ga hem eens proberen te roosteren op ons nieuwe klein gasbarbequeke.
Het zonneke schijnt toch goed,

dus gaan we maar barbequen.

Vanavond nog onze route nakijken voor morgen. Misschien nog een wandelingske doen.
Hoever we morgen gaan rijden weten we nog niet. Normaal is het een 4 uurtjes rijden tot onze volgende stop, maar we zullen toch ook weer verder rijden denken we.
We zien wel welk weer we hebben wanneer we gearriveerd zijn. Is het mooi weer, en staat de plaats ons aan, blijven we misschien staan om van het zonnetje te genieten.
Anders....doen we er nog wat kilometertjes bij hé.

Zo, tot weer een volgende keer.
KLIK HIER voor onze fotomap

EXTRA
De eerste dagen zijn we door Zweden gereden. En je weet dat ze daar lekkere snoep maken.
De "Polkagris" genaamd.
KLIK HIER om het filmpje te bekijken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten