donderdag 21 juni 2012


Dag 19 van Hornnes naar Kristiansand



Lang uitslapen......dat hebben we allereerst gedaan.
Na toch wat misschien een twijfelachtige nacht ging worden. Want toen we gisteren in onze bed kropen vlogen de mosquito's ons om de oren. Ze hadden zich precies allemaal schuil gehouden achter de gordijntjes van de slaapplaats.
Jong, daar zaten er wat achter !
Telkens als er iemand buiten gaat, komen er natuurlijk mee naar binnen. En die vliegen allemaal naar het hoogste punt hé.
Dus we zijn nog zeker een kwartier aan het moorden geweest.

Tussen al die Noorse racers zat er zelfs nog één tussen met bekende nummerplaat......het was een gewone mug zoals wij ze kennen. Die zal ook eens mee over gekomen zijn met de ferry denk ik haha. Bekende nummerplaat of niet..... geliquideerd dus...

Toen we deze morgen de dakluiken open deden zagen we dat het prachtig weer was. Een straalheldere hemel met een zon die al het beste van zichzelf aan het geven was.
We zijn pas opgestaan om half tien. Dan het ontbijt. En daarna een goeie douche genomen.
Toen de camper nog wat opgeruimd, en voorzien van vers water en het vuile water geloosd. Wc bak in orde....oke...en rijden maar.
We vertrokken om 11u45.

Het was vandaag maar een 60 kilometer rijden. Dus op een anderhalf uurtje zouden we er al zijn.
Wij op een slakkengangetje naar ons eindpunt in Noorwegen. We hadden tijd zat, en met het mooie weer was het plezant cruisen.

Zo'n mooie dag als vandaag hebben we de voorbije drie weken niet veel gehad. Maarja, dat heb je niet in de hand hé. En toch zeker niet als je naar deze streken komt.
Om half twee waren we aangekomen.

We hadden de dagen voordien op het internet opgezocht waar we konden gaan staan. Er waren ook maar weinig campings in Kristiansand zelf. En daar kende ze serieus de prijs. Ze tellen bijna het dubbele van de campings die we op de rest van onze tocht gehad hebben.
Dus we zochten naar een mooi -gratis- plaatske.

En volgens het internet was er dat wel te vinden aan “Tangen”. Het was een parking gelegen vlak naast de zee.
En dat klopte inderdaad, want we zijn er eigenlijk recht naartoe gereden d.m.v de coördinaten.


Inderdaad, het was een heel mooie parking. Aan beide zijden liep de zee wat landinwaarts waar kleine haventjes zich genesteld hadden. Het lag er vol met plezierboten.

Er stond wel een betaalterminal, maar hoe die werkte daar konden we niet aan uit. Maar door even te gaan babbelen met Oostenrijkers die er ook stonden met hun camper, waren we aan de weet gekomen dat men voor de parking nu niet moest betalen omdat er vlakbij werken aan de gang waren.
Deze mensen waren het gisteren ook al gaan vragen aan een Noorse agent. Zij gingen vandaag terug de boot nemen naar Denemarken.
Dus dat wisten we ook al weer.

Het was een mooie plaatske, en dan nog gratis. Stroom was er wel niet, maar dat hadden we niet nodig, we konden wel verder voor een dagje op onze batterijen. Trouwens, de zon scheen nu volop, dus het zonnepaneel op het dak moest nu ook maar zijn steentje bijdragen.
Mijn Nederlandse buurman had een nog groter "machien" bij dan wij.
Daar hebt ge ruimte in man !


Zo hebben we ons een schoon plaatske uitgezocht, en zijn nadien de stad ingetrokken.

We hadden ons al wat gedocumenteerd dat er vlakbij een grote winkelstraat was, en die gingen we zoeken.
En we hadden ze gevonden ook. Het was inderdaad een gezellige brede winkelstraat,vergelijkbaar met Hasselt. Even verder waren er ook nog winkeltjes gebouwd op precies allemaal steigers. Ze lagen allemaal rond een klein haventje.
En in één van die winkeltjes was een vismarkt.
Ik was al veertien dagen aan het proberen om ons een stukje verse vis te bezorgen, maar dat lukte niet.
Dus moesten we hem maar kopen hé.

Eens terug aan de camper is Liesje aan het koken geslagen. We hadden nog wat tomaten, nog wat aardappelen..eieren hadden we ook nog. Zelfs nog prinsessenboontjes in blik zat er nog in onze achterbak.
Daar kon ze wel een koud schoteltje meer maken. En met de verse kabeljauw en zalm erbij.....dat zou wel smaken.
En zo was het ook....wreed lekker !

Toen Liesje het avondmaal aan het klaar maken was heb ik mijn vislijn nog eens uitgesmeten in de haven.

Er zat veel vis daar denk ik. Want er stond een bordje vlak bij mij waar er precies in verschillende talen iets over “vis” opstond. Want ik kon toch het woord “fish/fiske” er tussen vinden. Dus met dat bordje zullen ze wel bedoeld hebben dat er véél vis op die plaats zat.

Spijtig, maar ik kon geen één van die talen waar ze in geschreven hadden :+))))
Maar ik weet dan toch dat ze hier ook serieus kunnen liegen.....gene enkele beet heb ik gehad....dus ook gene vis boven gehaald.
En zij maar reclame maken voor te vissen.....bedrieglijke reclame noem ik datte !!!

Maar mijn eer was deze keer niet gekrengd. Want een aantal meter verder zat er nog een visser. Een beetje professioneler dan ik, en hij kreeg ook geen beet. En hij is even later dan ook opgehoepeld.
Maarja, we dan dan weer even de hoop gehad.

Gelukkig hadden we daarstraks vis gekocht. Liesje zal het wel geweten hebben, dat het toch weer niets ging worden.

Na het eten hebben we nog wat relaxed, en een beetje later zijn we nog een wandeling gaan doen over de “promenade”.

Wat je wel hebt als nadeel als je vlak naast het water van de zee staat...........is dat die verdomde meeuwen hun behoeftes doen om de camper.
En hij was nu net zo proper gekuist. Ben eens benieuwd hoe hij er morgenvroeg gaat uitzien :+)))

De cijfers voor vandaag:

Gereden kilometers: 62
Gereden tijd: 1u34
Gemiddelde snelheid: 39
Gemiddeld verbruik: 8,6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten